MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of

                                                                  Nieuwsberichten

Categorieën

De alco contact cooker type agt

Van Uhm heeft sinds kort de nieuwste contact cooker van alco-food-machines in het assortiment. Ulrich Krümpelmann, Sales Manager bij alco food-machines GmbH & Co. KG legt uit hoe het systeem werkt.

“De Contact Cooker gaart het product gelijkmatig tussen twee Teflon grillbanden. Uitgangspunt daarbij is dat direct contact met een warmtebron de meest effectieve methode is van warmteoverdracht. Het product wordt daarom via een onder- en een bovenband van Teflon door de machine heen geleid. In de machine zijn aan de boven- én aan de onderzijde platen bevestigd die heet worden. De warmte van deze platen wordt, via de band, rechtstreeks overgedragen op het product.”

Allrounder

De technologie van de contact cooker is niet nieuw. Lange tijd was er echter slechts één serieuze aanbieder van contact cookers op de markt. Alco signaleerde de behoefte bij klanten aan meer keus, en begon met het bouwen van een prototype. Inmiddels, ruim 5 jaar later, produceert de toonaangevende fabrikant diverse modellen. “Type AGT- Eco is een wat kleiner model dan de industriële versie, met name geschikt voor catering en industriële keukens,” vertelt Krümpelmann. Van bakkerij- tot kaasproducten, van groente tot vlees, van vis tot vegetarisch; de Alco Contact Cooker Type AGT gaart of grilt het, zónder extra vet te gebruiken. De omsteltijden zijn kort. Heb je een bestelling van 500 steaks, direct gevolgd door 1000 pannenkoeken? Geen probleem; de teflon grillbanden zijn namelijk heel snel en gemakkelijk te reinigen.”

De belangrijkste pluspunten

  • De bereidingswijze van de contact cooker garandeert dat de natuurlijke sappigheid en vetten in het product blijven. Er is een minimum aan kookverlies, en geen toegevoegd vet nodig.
  • Sneller garen levert een hogere opbrengst
  • Eenvoudige en snelle wissel tussen producten mogelijk.
  • Altijd garen op schone banden
  • Geen afdruk van de band zichtbaar in het product.
Wij zijn trots op onze merken