MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of

                                                                  Nieuwsberichten

Categorieën

Gasverpakking velengt houdbaarheid tot 500 procent

Welbekend zijn de verpakkingen waarin vlees, vleeswaren, kaas of – minder zichtbaar – brood of chips in zitten. In bijna alle gevallen zijn ze verpakt met beschermende gassen; stikstof, zuurstof, koolzuur of een combinatie daarvan. Erik Brandes, business manager van Air Products: “Modified Atmosphere Packaging (MAP) is een uitstekende manier om de houdbaarheid van producten van 50 tot 500 procent te verlengen.”

Tijdens het verpakken wordt de lucht in de verpakking vervangen door bijvoorbeeld 70% zuurstof en 30% koolzuur. Koolzuur verlaagt de pH-waarde in voedsel, zodat bacteriën minder snel groeien. Zuurstof zorgt ervoor dat de kleur van het vlees mooi blijft. Vleeswaren worden doorgaans verpakt met een stikstof/koolzuur gasmengsel. Vleeswaren kunnen gasverpakt wel 3 weken houdbaar zijn, vers vlees 6 tot 7 dagen en kip 14 tot 18 dagen.”


Restzuurstofwaardes

De ReTon machines van Van Uhm BV zijn standaard uitgevoerd met een gasspoelsysteem. “Er komen nog wel eens vragen uit de markt of de restzuurstofwaardes van machines met dit soort systemen gelijk zijn aan die van machines met vacuümgassystemen. Ik kan als onafhankelijke partij bevestigen dat de ReTon machines een gelijke of in sommige gevallen een nog betere restzuurstofwaarde hebben dan de traditionele vacuümgassystemen.” Air Products haalt de gassen met grote turbines uit de lucht op een locatie in de Botlek, waar het gas vervolgens in vloeibare vorm opgeslagen wordt. Er is een cillindervulstation in Amsterdam en 80 verkooppunten in Nederland. Bedrijven die willen starten met gasverpakken, worden door Van Uhm BV in contact gebracht met Erik Brandes. “Zij krijgen daaropvolgend tijdens een persoonlijk gesprek alles te horen over benodigdheden, opslag en mogelijkheden, zodat de klant er tijdens de productie nauwelijks omkijken naar heeft.”

Wij zijn trots op onze merken