MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Nieuwe band ontzwoerdmachine

Maja introduceert een nieuwe band-ontzwoerdmachine voor de vleesverwerkende industrie; de Maja ESB-4600.

Deze machine is geschikt voor de verwerking van álle soorten varkensvlees. Dankzij de extra breedte (599 mm) is deze machine bijzonder geschikt voor de verwerking van brede gesneden vleesdelen. Ook het snijden van vleesplaten, bijvoorbeeld voor de productie van Döner-vlees, is geen enkel probleem. Het robuuste en gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt voor een uitstekend eindresultaat. De MAJA ESB-4600 dekt als standaard band-afzwoerdmachine een breed spectrum aan mogelijkheden. Tevens is de machine ook verkrijgbaar als stand-alone machine, geschikt voor het midden- kleinbedrijf.

Apparaat en functies

De uitgekiende combinatie van specialistische trekwalsen met een flexibele drukeenheid, een verende messenhouder en verstelbare messen, zorgt voor de perfecte verwijdering van het zwoerd zonder resten achter te laten; extra nabewerking is niet nodig. Omdat er bovendien geen vet of vlees achterblijft op het zwoerd, behaalt u met deze machine een maximaal rendement. De machine is eenvoudig, binnen enkele seconden, aan te passen voor de verwerking van een ander product.

De ESB-4600 is voorzien van een transportband voor het afvoeren van de verwerkte producten, de behuizing gemaakt van 2-10 mm dik RVS voor uitstekende stabiliteit en een lange levensduur.

Hygiënisch ontwerp en veiligheid

Vanzelfsprekend zijn alle onderdelen goedgekeurd voor gebruik in de voedselverwerkende industrie. Deze onderdelen zijn eenvoudig te demonteren voor reiniging of onderhoud; zonder gebruik van gereedschap. De schuine oppervlakken zorgen ervoor dat er geen resten water, vuil of reinigingsmiddelen achterblijven in de machine; essentieel in de vleesverwerkende industrie.

Iedere vleesverwerker kent ook het belang van veiligheid. Maja weet dit als geen ander en brengt met de ESB-4600 een machine op de markt die is goedgekeurd door het BGN (Beroepsvereniging Food & Hospitality) in Duitsland; de machine draagt het GS-symbool voor veiligheid. De veiligheidsnorm is overeenkomstig de Europese norm EN-12355 voor ontzwoerd- en ontvliesmachines.

Wij zijn trots op onze merken