MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Patrick Lautenschutz over de ReTon RT-59L

“Een perfecte oplossing”

Dit jaar werd slager Patrick Lautenschutz benaderd door het Albert Heijn filiaal uit Apeldoorn om er lokale producten te leveren; de filiaalhouder wilde zijn klanten naast het reguliere ook een exclusiever vleesassortiment kunnen bieden. Een kans die Lautenschutz niet kon laten liggen. “Het betekent dat wij in de koeling nu naast het vlees van AH liggen. Dat vraagt wel wat van de manier waarop we ons vlees verpakken. Een verpakking voor de supermarkt moet nu eenmaal aan andere eisen voldoen dan in de winkel.” Sinds kort staat er daarom een ReTon RT-59LF traysealmachine in de productieruimte van Lautenschutz.

MAP-verpakken

“Als slager wil ik natuurlijk het liefst vers snijden en gelijk verkopen,” vervolgt Patrick.  “Maar nu we rekening moeten houden met een tussenstop en ruimere verkooptijden, is dit een perfecte oplossing. Deze traysealmachine is eenvoudig in gebruik, heeft een hoge productiesnelheid en de mogelijkheid voor MAP-verpakken. MAP staat voor Modified Atmosphere Packaging. Het gebruik van gassen tijdens het sealen zorgt ervoor dat producten langer vers en houdbaar zijn, het voorkomt voedselbederf en zorgt ervoor het de kleur van vers vlees langer behouden blijft. We hebben nu een goede en passende verpakking voor ons product.”

Praktisch in drukke tijden

De machine neemt weinig ruimte in beslag, dat vindt het team ook een groot pluspunt, want de werkruimte is niet zo heel erg groot. “Prettig is bovendien dat RT-59LF verrijdbaar is, dus je bent heel flexibel. En het schoonmaken kost maar zo’n 5 minuten per dag. Wat wel erg belangrijk is, is dat de bakjes zijn afgestemd op de folie, maar daar heeft Van Uhm ons goed bij geholpen.”
In drukke tijden verwacht Patrick de RT 59LF ook voor zijn eigen slagerij te gaan inzetten. “Ik verwacht dat wij in de toekomst veel meer maaltijden op deze wijze gaan verpakken. Filet Americain bijvoorbeeld, dat erg gevoelig is voor verkleuring. Dankzij de MAP-verpakking kan ik in drukke tijden een wat grotere eigen voorraad maken omdat het langer vers blijft, en dus sneller produceren. Ik zou deze machine zeker aan collega’s aanbevelen.”

Wij zijn trots op onze merken