MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of

                                                                  Nieuwsberichten

Categorieën

Spectaculaire installatie vriestunnel

Dik Zeldenrijk van Zeldenrijk Snacks in Utrecht ontving in januari een wel héél groot pakket! Een vrachtwagen met een ruim 7 ton wegende vriestunnel kwam het terrein oprijden, en vanwege de grootte van deze machine moest er zelfs een kraan aan te pas komen om de vriestunnel van de vrachtwagen te tillen.
De vriestunnel van het merk CES werd in de oorspronkelijke fabriek in Kortrijk, België, gereviseerd.

Door de aanschaf van deze machine, kan de productie van Zeldenrijk flink worden verhoogd. “Werden er eerst 1300 dozen snacks ingevroren per nacht;  nu kunnen we dat aantal verdubbelen als we dat willen.” Met deze aankoop maakt Zeldenrijk een kwaliteitsslag: “Doordat de snacks binnen 5 minuten worden bevroren met stikstof, voorkomen we kristalvorming op het product. Er is dan ook minder vochtverlies. Bovendien is alles meteen los ingevroren, dat scheelt veel werk.”

De vrieskast kan de dozen vervolgens ingevroren bewaren, waardoor er minder energie verbruikt wordt. “Hoewel het een flinke investering was, heffen de kosten en baten elkaar uiteindelijk op”, voorspelt Zeldenrijk.  Na het testen, gaat de tunnel meteen in bedrijf. “Het familiebedrijf is sinds 1959 gespecialiseerd in het produceren van ambachtelijke kroketten en bitterballen met een grote diversiteit in vullingen, variërend van (halal)vlees tot vis, van wild tot vegetarisch”.

Wij zijn trots op onze merken