MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of

                                                                  Nieuwsberichten

Categorieën

Unaniem positief over de risco rs 110

Keurslager Kees Burger uit Heiloo is trots op zijn bedrijf. “Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden; onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten.” Onlangs heeft hij voor de worstmakerij een nieuwe continuvulmachine aangeschaft.

“Onze oude Frey was afgeschreven. Er moest inmiddels zoveel aan vervangen worden, dat het echt tijd werd voor een nieuwe,” verklaart hij. Zijn oog viel al snel op de Risco RS110: “Die bleek wat betreft prijs-kwaliteitverhouding buitensporig goed.” De slager ging echter niet over één nacht ijs. “Ik heb een aantal collega-slagers, van wie ik wist dat ze de machine hadden staan, gevraagd naar hun ervaringen. Zij waren unaniem positief. Dat gaf voor mij de doorslag.”

Talloze mogelijkheden

De Risco RS 110 heeft niet alleen een mooie prijs; hij is ook bijzonder gebruiksvriendelijk, aldus Kees Burger. En de installatie, gecoördineerd vanuit Habuba, verliep vlot. “Onze worstmaker, Anton Lelieveld, kon er gelijk mee uit de voeten.” De nieuwe continuvulmachine biedt talloze extra mogelijkheden: “Zo kunnen we nu exact op gewicht gehaktballen portioneren; heel handig. En er kunnen meer dan 100 recepten ingevoerd worden in het systeem. We verwerken veel grillworst, maar ook paardenworst, metworst, rookworst; noem maar op. Op één dag verschillende producten maken is geen enkel probleem, de machine is gemakkelijk om te zetten en schoon te maken. Hoe het zit met het onderhoud weten we nog niet, daarvoor is hij nog te nieuw. Ik heb er natuurlijk wel naar gevraagd bij die collega-slagers. Op basis van wat ik van hen heb gehoord, zit dat wel goed!”

Technische kenmerken:

Productie per uur: 2.800 kg/ u

Portionering snelheid: 400 pcs / min

Vuldruk: 35 bar max

Installed power: 5 kW

Hopperinhoud: 70 – 165 liters

Wij zijn trots op onze merken