MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of

                                                                   Nieuwsberichten

Categorieën

Van Uhm bv levert Variovac Optimus met uniek VarioSteam systeem

W&G Brinkhorst, locatie Best, heeft onlangs een nieuwe Variovac Optimus met uniek Variosteam systeem in gebruik genomen. W&G Brinkhorst is een echt familiebedrijf, opgericht ruim 60 jaar geleden door Dhr. Brinkhorst senior. Inmiddels is W&G Brinkhorst specialist op het gebied van gevogelte, varkens- en rundvlees, wild en daarvan bereide producten als exclusieve wildhammen en patés. De dagelijkse leiding is anno 2018 in handen van Victor en Wilco Brinkhorst.

De Variovac Optimus voorzien van het VarioSteam systeem is de oplossing voor bedrijven die warme menu componenten willen verpakken en een pasteurisatie stap over willen slaan.

Middels een separate stoomgenerator wordt er stoom aan de verpakking toegevoegd voordat deze dicht geseald wordt. Door middel van deze techniek is het mogelijk om warme producten van +/- 70º vacuüm te verpakken.

Door het toevoegen van stoom ontstaat er een natuurlijk vacuüm. Hierdoor wordt schade aan een vacuümpomp voorkomen indien er warm verpakt dient te worden. Tevens is het mogelijk om warme vloeistoffen te verpakken.

Voorafgaand aan de installatie in Best, is de machine door Marc Pater, plantmanager W&G Brinkhorst Best, afgenomen bij Van Uhm BV in Borne. Van deze afname is bijgaande video geproduceerd. 

Wij zijn trots op onze merken