MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

De schnitzel komt er altijd mooi uit

De nieuwe schnitzelpletter ASP-600HDN van Alco is geschikt voor het pletten van steaks, schnitzel, cordon-blue, kalkoen, kipfilet en vis, in zowel verse als bevroren toestand.

Stephen van Uhm legt uit: “Het werkingsmechanisme van de machine bestaat uit twee parallel lopende kunststofbanden en pletrollen. Het product wordt met de hand geplaatst op het invoergedeelte, dat is beveiligd met een beschermkap met naderingsschakelaar. Vervolgens wordt het product door meerdere drukrollen geplet tot de gewenste dikte. De hoogte van de pletbanden is heel eenvoudig handmatig traploos in te stellen met een opdraaiwiel. Om het pletproces optimaal over de lengte van de band te verdelen, is ook de inloop tussen boven- en onderband instelbaar. Vaak zie je bij pletters dat het geplette product weer iets omhoog komt. Door de unieke manier van pletten is dat bij de Alco ASP-600HDN niet het geval.”

Bolscher ‘meer dan vlees’ uit Enschede is een familiebedrijf met 80 medewerkers, en één doel voor ogen: het leveren van de mooiste producten voor de professional. Directeur Chiel Bolscher: “Onze vorige pletter was aan vervanging toe. De keuze voor deze Alco ASP-600HDN was voor ons niet moeilijk: de machine plet significant beter dan zijn concurrenten. De machine is lekker breed, dat biedt ons veel mogelijkheden. Je kunt het vlees op alle mogelijke en onmogelijke manieren inbrengen; het model van de schnitzel komt er mooi uit: zonder rafels en altijd mooi breed. Het is echt industriële machine, robuust en sterk geconstrueerd. En, niet onbelangrijk, makkelijk schoon te maken, te monteren en demonteren. De kappen aan de zijkant zijn bijvoorbeeld, zonder gereedschap te gebruiken, zijdelings opklapbaar, waarna de transportbanden dankzij een snelspansysteem eenvoudig en snel gedemonteerd kunnen worden voor optimale reiniging. Tja, wat zal ik ervan zeggen,” besluit hij. “Je vindt zo’n machine mooi of niet. En ik vind ’m mooi!”

Technische gegevens:

  • Verkrijgbaar in de bandbreedtes: 250 mm, 400 mm, 600 mm en 1000 mm

  • Snelheid: 2 – 15 m/min

  • Productdikte: 4 – 45mm (instelbaar)

Wij zijn trots op onze merken