MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Greaseshield vetafscheider

Milieueisen worden steeds strenger. Om op de veranderingen vooruit te lopen heeft Van Uhm sinds kort GreaseShield® vuil- en vetafscheiders in het assortiment opgenomen. De techniek, die zich al ruimschoots heeft bewezen in o.a Ierland, Groot-Brittannië en de VS, is nu volledig toepasbaar gemaakt op de eigen apparatuur.

“GreaseShield® haalt ruim de norm die voor een vetput gehanteerd wordt,” aldus Erwin de Boer, verkoopadviseur van Habuba BV, een dochteronderneming van Van Uhm B.V. “De machine kan overal geplaatst worden, en levert veel ruimtebesparing op ten opzichte van de traditionele vetputten. De GreaseShield® afscheiders halen zowel vet, olie als emulsie uit het afvalwater. Ook het eventuele grof vuil (slip), groente en papier kan door het voorfilter worden opgevangen. Het vet komt in een opvangbakje, dat eenvoudig geleegd kan worden. Reinigingswater komt er schoon uit: dat kan zonder gebruik van chemicaliën probleemloos op het riool geloosd worden.” Op YouTube wordt het werkingsprincipe heel mooi uitgelegd, kijk op http://youtu.be/Y4-Fh2x9E0Y – AUB VIDEO PLAATSEN

Geen verstopping meer

In Nederland plaatste Habuba deze vetafscheider al op diverse locaties, onder andere bij supermarkten onder grillen waarin kip wordt gegrild. Erwin: “Eén van onze klanten had een traditionele vetput. Daarin komt het vet bovendrijven, wat vervolgens relmatig weggeschept moet worden. Dat systeem is niet helemaal waterdicht; er was in de loop van de tijd toch vet in het riool terecht gekomen. Kippenvet dat is afgekoeld wordt zo hard als beton. De boel zat daardoor zó verstopt dat de vloer moest worden opengebroken. Nu staat er een GreaseShield® vetafscheider. Bijkomend voordeel is dat het schoonmaken van het afvalbakje heel eenvoudig is. En, niet onbelangrijk, het stinkt niet.”

Welke GreaseShield® vetafscheider u kiest, is onder meer afhankelijk van de bedrijfstak waarin uw bedrijf valt, en de hoeveelheid die er geproduceerd wordt. Geschikt voor onder meer horeca, grootkeuken, restaurant, catering, slagerij en vishandel.

Wij zijn trots op onze merken