MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Mooiere producten door injector en tumbler

“Met de 17-naalds pekelinjector van Rühle kun je beter doseren en het vlees gerichter injecteren. Als de tumbler de pekel vervolgens rustig inmasseert, krijg je echt prachtige producten. Overigens gebruiken we de MGR-400 tumbler ook om te mengen.”

Herman Ter Weele, eigenaar van ambachtelijke slagerijen in Oene en Emst werkt nu ongeveer 2 jaar met deze machines en is heel tevreden. De slager heeft een eigen worstmakerij waar hij sinds jaar en dag zelf worsten maakt, maar ook achterham, pekelvlees en rookvlees bereidt. “Eigenlijk gebruiken we de injector en tumbler voor allerlei soorten vleeswaren.” Ter Weele is erg te spreken over het merk Rühle als het gaat om dit soort machines. “Rühle heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

De Rühle MGR-400 is ook zeer geschikt om mee te mengen. Dat komt doordat de mengarm met de richting van de schraaparm mee kan draaien, maar ook tegen de richting in. Slager Ter Weele gebruikt de tumbler dan ook om salades mee te mengen, bijvoorbeeld de huzarensalade. “Deze maken we in hoeveelheden van 350 kilo ineens. Dat moet goed gemengd worden, anders krijg je een sponzige bal.”

Makkelijk
De tumbler wordt aangestuurd door een computer, waarop diverse programma’s staan. “Slagers hebben meestal niet zoveel verstand van computers, maar de verkoopadviseur van Van Uhm heeft ons daar keurig mee op weg geholpen.” Verder is de machine erg makkelijk schoon te maken.
Ter Weele is blij met zijn aankopen. “ We kunnen zo mooiere producten maken.”

Wij zijn trots op onze merken