MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Nieuwe rookovens van alto shaam

Een nieuwe aanwinst voor Habuba/Van Uhm is de rookoven van het Amerikaanse merk Alto Shaam. Deze combisteamer kan net als een normale oven stomen en garen, maar ook op een gecontroleerde manier voedingsmiddelen roken. De oven is onlangs op de Horecava voor het eerst gepresenteerd.

Verkoopadviseur Erwin de Boer: “Je kunt met iedere combi-oven roken, maar met deze ‘combisteamer 2.0’ kun je voor het eerst het rookproces beheersen. Je kunt echt hout gebruiken, zoals appel- of perenhout, en de duur en intensiteit van het roken precies naar wens instellen.”

De ovens  van Alto Shaam beschikken over het Halo Heatsysteem, dit systeem geeft bijzondere resultaten door een constante temperatuur tijdens het braden en/of warmhouden.
Halo Heat braad-en warmhoudapparatuur zorgt voor het behoud van alle natuurlijke smaakstoffen, met minder verlies van gewicht en een beter resultaat in zowel smaak als uitstraling. Vlees gebraden op een traditionele manier, geeft al snel een gewichtsverlies van 25%. Halo Heat geeft slechts een verlies aan gewicht van 5-10%.

De Boer: “Vleeswaren drogen in de oven gaat ook prima, zoals rookvlees,  wat je koud kunt roken”. Het apparaat heeft het aanzicht van een gewone combisteamer en kan heel goed in een winkel of kraam geplaatst worden. Zo kun je rookworst, zalm, makreel, kip of hammetjes in de winkel laten geuren  en daarmee de klanten naar binnen trekken.”

Wij zijn trots op onze merken