MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Risco machinepark bij driessen food bleek een goede keuze

Driessen Food heeft twee jaar geleden een Risco continuvuller RS-205/260 aangeschaft voor de verwerking van vlees en gevogelte. De machine werd geleverd met een diafragma en pletband voor de productie van ballen en burgers.  “Vanuit deze basis konden we makkelijk uitbreiden. ”Ronald Driessen (directeur) vermoedde destijds dat er voldoende afzetmarkt zou zijn voor zelfgemaakte vleesproducten. “Productie in eigen beheer heeft verschillende voordelen: het versterkt het imago van vers leverancier, de grondstoffen staan onder eigen controle en de bruto winstmarge blijft in de zaak.”

De Risco continuvuller werd aangeraden door Van Uhm B.V.. “We werken al heel lang met Van Uhm en vertrouwen op hun advies.”
Aanvankelijk kostte het wel wat moeite om voldoende klanten te vinden om de machine iedere dag te laten draaien, totdat een producent van maaltijdboxen zich meldde. “In de begintijd leverden we gemiddeld 8.000 dozen vlees en gevogelte, nu zijn dat er zo’n 25.000. De markt voor aan huis geleverde versproducten groeit enorm.”

Voor Driessen Food zijn de grootste voordelen van de Risco continuvuller o.a. de eenvoudige bediening en de lage onderhoudskosten.

Uitbreiding
Onlangs heeft Driessen Food ook nog geïnvesteerd in een Risco RS-273 linking-system en een Risco WT-05 worstensnijder. Tenslotte werd de lijn compleet gemaakt met een Risco RS-916 gehakt-portioneerlijn. “De productie verloopt grotendeels automatisch, alleen bij het inpakken zijn vier medewerkers betrokken.”
Driessen Food levert verse vis, vlees, vleeswaren, wild, gevogelte, AGF en zuivelproducten aan de horeca. De producten worden door eigen vakmensen verwerkt. Meer informatie: www.driessenfood.nl.

Wij zijn trots op onze merken