MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

Den Houdijker over Variovac Rotarius

Den Houdijker Vlees uit Nieuwegein wil graag een nieuwe markt aanboren. “We leveren nu onverpakt dry-aged vlees aan slagerijen”, vertelt eigenaar John den Houdijker. “We willen deze producten in skin-verpakkingen ook aan supermarkten verkopen. Daarom hebben we de Variovac Rotarius roterende traymachine aangeschaft.”

Den Houdijker gebruikt de machine alleen voor het verpakken van dry-aged vlees in skin-verpakkingen. “Ik vind de uitstraling van een skin-verpakking erg chique. De folie zit zo dicht op het product gedrukt, dat je het plastic nauwelijks nog ziet. Daardoor komt ons product mooi naar voren.”

“De vacuümpomp van deze Rotarius met SKIN toepassing is op zolder geplaatst vanwege de omvang van de vacuümpomp maar ook in verband met de warmte-ontwikkeling,” aldus Stephen van Uhm. “Deze Variovac Rotarius is voor SKIN, maar ook voor MAP, seal en vacuüm/gastoepassingen in te zetten. Een multi functionele verpakkingsmachine die zich kenmerkt door zijn Duitse degelijkheid!”

De machine kan dus ook gasverpakken. “Ik vind het een voordeel dat die optie er is”, zegt Den Houdijker. “Dat geeft ons in de toekomst meer mogelijkheden om ook andere verpakte producten op de markt te brengen. De omschakeling van skin- naar gasverpakkingen is eenvoudig. Je hoeft daarvoor alleen een mal om te zetten. Maar we concentreren ons nu eerst op de verkoop van producten in skin-verpakkingen.”

Den Houdijker vertelt dat hij tevreden is over het bedieningsgemak. “De machine werkt echt perfect. Je legt de producten in de mal, je draait aan de schijf en je bent klaar. Bij het snijden van het vlees ben je natuurlijk wel gebonden aan de maat van de bakjes. Dat is voor ons geen probleem. De folie vormt zich vervolgens mooi om elk stukje vlees, ongeacht de vorm.”

“En de service van Van Uhm is erg goed”, besluit Den Houdijker. “In het begin moest de machine afgesteld worden. De monteur van Van Uhm was ter plaatse en heeft dat voor ons gedaan. Daarna hebben we er geen omkijken meer naar gehad. De machine doet wat we verwacht hadden, en hij werkt snel. We kunnen er veel producten per minuut mee verpakken. We zijn er erg blij mee.”

Wij zijn trots op onze merken