MENU
Bel voor advies en vragen 074-2662905 of
Categorieën

We gingen voor het neusje van de zalm de high-tech Tumbler mpr 500

Ben Veldkamp is voor de wildfabriek van groothandel Hanos in Apeldoorn meteen voor het beste van het beste gegaan: de Rühle tumbler MPR-500. “Het is de bedoeling dat deze machine langer blijft werken dan ik.”

Ben Veldkamp is wildspecialist bij Hanos. Omdat de verkoop van wild onder druk staat door de veranderde markt en seizoensinvloeden, moest hij op zoek naar manieren om de producten aantrekkelijker te maken voor afnemers. “Enerzijds door de prijs iets te laten zakken en anderzijds door spannendere producten aan te bieden. Dat kan bijvoorbeeld met gevulde fazant- of duiffilets. Daarmee krijgt de horecagast toch iets bijzonders op zijn bord.”

Voor het mengen van de vulling, maar ook voor het maken van deeg of stoofschotels wordt de Rühle tumbler nu ingezet. “Wij mengden en kruidden alles nog met de hand, in een ouderwetse slagersbak. Dat kostte te veel tijd. We besparen nu enorm op manuren. Je kunt in de tumbler 400 kilo ineens verwerken, dat lukt je niet met de hand. We hoorden om ons heen, niet alleen van Van Uhm, maar ook van poeliers en slagers dat de Rühle MPR-500 het neusje van de zalm is op dit gebied. Dat was precies waar we naar op zoek waren. We schieten gelijk van 0 naar 100 met deze machine.”

Veilig
“Het is heel prettig dat de besturing in een tablet zit. Deze kun je van de machine af halen om het apparaat veilig schoon te maken. Dat voorkomt schade en onnodige kosten. Je kunt het tablet ook mee naar kantoor of huis nemen, om de programma’s op afstand van de machine te schrijven.”

Wij zijn trots op onze merken